0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Free shipping on any purchase of 75$ or more!

iletisim@neler.com

+55 123 548 987

0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Ardıç Çayının Faydaları

Daha Fazla Makale

Ayşe ÖZALKAN
Saf çocukluk halinizden geriye yüzünüzde ‘memur gülüşü’, dudaklarınızda ‘gammaz öpüşü’ kalır. Öptüğünüz yer kirlenir, güldüğünüz zaman herkes incinir. - Selahattin Demirtaş

Ardıç Çayı

Ardıç çayının faydalarından eski zamanlarda Kuzey Amerika yerlileri, Romalılar, Vikingler ve İskitler yararlanmışlar. Ardıç çayının içerdiği çok sayıda esansiyel yağların sayesinde kendine özgü kokusu ve tadı vardır.

Ayrıca ardıç bitkisi çayı birçok vitamin içerdiğinden, yaşlanma sürecini yavaşlatır, genel sağlığı iyileştirir, kolesterolü düşürür, hayat enerjisini geri kazandırır. Ardıç meyvesi: uçucu yağlar, şeker, sakız, boyalar, yağ, organik asitler( malik, formik ve asetik asit) tanen; mangan, demir, bakır, alüminyum içerir.

Ardıç (Juniperus communis) – servigiller ailesinden olan iğne yapraklı bir ağaç türüdür. Ardıç bitkisinin mavi renkte sulu meyveye benzer kozalakları vardır. Şifa amaçlı ardıç ağacının bütün kısımları kullanılmaktadır. Ardıç kozalakları eylül sonu ve ekimde, sabah erkenden kuru ve açık havalarda, toplanılır. Alternatif tıpta ardıç bitkisinden yapılan ardıç çayı, ardıç yağı, esans, alkollü ekstraktlar kullanılır.

Antik çağlarda, özellikle salgın hastalıklar döneminde, evlerde dezenfekte amaçlı tüten ardıç dalları ile tütsüleme yapılırdı. Bir gün içinde, bir hektar alan üzerinde ardıç ormanları, yaklaşık 30 litre kadar, şifalı uçucu maddeler üretir. Bu miktar bütün bir şehri mikrop ve virüslerden temizlemeye yeterlidir. Eski zamanlardan beri, bronşit, astım, zatürre, tüberküloz hastaları iyileşmek için ardıç ormanlarına giderler. Bu bitkiden şifalı ardıç yağı ve katranı yapılır.

Ardıç Çayının Faydaları

  • İdrar yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır
  • Sindirim problemlerini giderir
  • Toksinleri temizler
  • İdrar söktürür
  • Adet sürecini kolaylaştırır
  • Serinletici özelliğe sahiptir
  • Antiseptik özelliklere sahiptir

Ardıç Çayı Nasıl Demlenir?

Ardıç Çayı Nasıl Hazırlanır
Ardıç Çayı Nasıl Demlenir?

Bir tepeleme yemek kaşığı ardıç meyvesinin üzerine 200 ml henüz kaynamış suyu koyun ve 30 dakika demlenmeye bırakın. Ardıç çayını gün içinde 3 kere 1 yemek kaşığı olarak içmeniz gerek. Çayı hazırlarken tarife uymayı dikkat edin.

Ardıç Çayının Zararları

Böbrek hastalarına, hamile kadınlara, küçük çocuklara ve bitkiye özel alerjisi olan insanlara ardıç bitki çayının tüketilmesi yasaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son Gönderiler