Pazartesi, Mayıs 16, 2022

Yaşamın nelerine dair her şey

Yüzdeki kızarıklık doğal yollarla...

Kırmızı yanaklar çocukken çok sevimli. Ancak tam da bu yüzden, pek çok kişi...

Saç çıkaran bitkiler nelerdir,...

Saç dökülmesi birçok sebepten kaynaklı olabilir. Hem kadın hem erkekler bu durumdan muzdariptir....

Biberiye yağının faydaları nelerdir,...

Rosmarinus Officinalis, diğer adıyla biberiye, yaprak dökmeyen çok yıllık bir bitkidir ve nane...

Toprak kilin faydaları nelerdir,...

Kil, bünyesinde çeşitli mineralleri barındıran yağlı toprak türüdür. Alüminyum, demir, kalsiyum, magnezyum, silisyum...
Ana SayfaŞifalı BitkilerYağlarKakao yağının faydaları...

Kakao yağının faydaları nelerdir, kakao yağı neye iyi gelir?

Yoğun aroması, mis kokusu ve ciltte bıraktığı yumuşacık dokusuyla kakao yağı, gerek gıda gerekse de kozmetik sektörleri için vazgeçilmez doğal kaynaklardan biri… Peki, bu özelliklerinin yanı sıra kakao yağı faydaları ile sizin günlük yaşamınıza neler katabilir dersiniz?

Kakao yağı, kakao ağacının yemişlerinden elde edilir ve pek çok kozmetik ürününde kullanılır. Kakao yapı cilde faydaları ile bilinir. Antioksidan özelliği taşır ve yaraların çok kısa bir süre kapanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kakao yağı, cilde parlaklık verir. Güzel görünmek isteyen kişiler cildine kakao yağı ile bakım yapar.

Kakao yağı uzun süre raf ömrü olan ve antioksidan içermesi ile özellikle cildin güzelleşmesi için tercih edilen bir yağdır. Kakao yağının orjinali katı halde olandır. Bu yüzden raflarda sıvı halde bulunan kakao yağlarından uzak durun.

Kakao yağının faydaları nelerdir?

  1. Katı halde olan kakao yağı cilde uygulandığı anda kalkan görevi görerek nemi cilde hapseder. Cildin yumuşak ve parlak olmasını sağlayan kakao yağı E vitamini sayesinde derinlemesini cildi besler.
  2. Birçok güneş kreminin içerisinde kakao yağına rastlarsınız. Bronzlaştırıcı etkisinden dolayı tercih edilen kakao yağı güneşin zararlı ışınlarından sizi korumaz. Bu açıdan sadece kakao yağı sürerek güneşin altında durmak cildinizi bronzlaştırırken yaşlanmasına da sebebiyet verebilir.
  3. Yanık, yara, tahriş ve kesiklere karşı etkili olan kakao yağını düzenli kullandığınızda faydasını görürsünüz. Yaralar iyileşirken karşılaşılan kaşınmayı da önleyen kakao yağı bu bölgedeki ağrıların hafiflemesini sağlar.
  4. Rüzgar ve güneşin hasar verdiği dudaklar kakao yağı sürülerek iyileştirilir. Dudakların çatlaması, kuruması ve lekelenmemesi için günde bir kez kakao yağı sürülmelidir.
  5. Kakao yağı stresi azaltıcı etkiye sahiptir ve güçlü antioksidanlar içerir. Cildin ihtiyacı olan antioksidan deposu olması cildinizin erken yaşlanmasını önleyecektir.
  6. Hassas ciltlerin en kötü yanı pul, pul dökülmesi ve çabuk kızarmasıdır. Kakao yağı kullanıldığında cilt kendini koruma altına alarak soğuktan ve sıcaktan etkilenmez.
  7. Hamilelik döneminde alınan fazla kilolar sonrasında ciltte çatlaklar oluşur. Cildin aşırı genleşmesinden meydana gelen çatlakların oluşmaması için kakao yağı düzenli olarak kullanılır. Cildin derinlemesine nemlenmesi sağlanarak çatlakların oluşması engellenir.

Kakao yağı nasıl kullanılır?

Yoğun bir yapıya sahip olduğu için kullanımı da zordur. Hiç bir katkı barındırmayan kakao yağı cilt üzerinde oldukça etkilidir, sıvı ve ay çiçek yağı kıvamında satılan kakao yağları gerçek değildir, gerçek kakao yağı yoğun bir yapıya sahiptir.

Kakao gibi yağı da özellikle çikolata yapımında kullanılır bunun yanı sıra cilt güzelliği için; losyon ve kremlerde saf kakao yağından faydalanılır. 

Hızlı bronzlaştırma özelliğinden dolayı yaz aylarında sık kullanılır. Yaralar üzerinde tedavi edici özelliği bulunur, yaraların iyileşmesi, yanıkların geçmesi, çatlamış dudakları onarılması için de kullanılabilir.

Saf bir kakao yağı bronzlaşmak isteyenler güneşe çıkmadan önce kakao yağı ve güneş kremi sürerek kullanmaları tavsiye edilir.

Kakao yağının zararları nelerdir?

ABD kalp vakfı bu yağı doymuş yağ olarak sınıflandırmıştır. Doymuş yağlar yüksek kolestrolün başlıca nedenidir. Kakao yağı da kako gibi kafein barındır, fazla tüketildiğinde uyku problemleri ve baş ağrılarına neden olabilir. Göğüs ağrılarına, kalp atış hızının artmasına ve nefes alış verişinin zor gerçekleşmesine neden olabilir.

Kakao yağının içeriğinde; oleik, palmitik, stearik gibi yağ asitleri bulunur, ayrıca beyaz çikolatanın ana kaynağıdır ve tatlı yapımında sık kullanılır. İçeriğindeki yağ asitleri, tatlılardaki şekerle karıştırıldığından kısa sürede kilo alınmasına neden olur, aşırı tüketimi obezite başta olmak üzere bir çok kilo problemine sebep olur.

Hassas cilt yapısına sahip olan kişilerde fazla kullanımı alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Dermatolog Nick Lowe ” Cilte zaten baş göstermiş olan alerjik reaksiyonları, lekeleri, egzama gibi cilt hastalıklarını azıtabilir.” Ciltte kaşıntıya, kızarıklıklara, kurdeşen gibi cilt problemlerine neden olabilir bu tarz belirtiler gösterdiğinde kakao yağı kullanımı bırakılmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_img

Yeteneğinizi işinize çevirin!

İlgi çekici içerikler üreten ekibimize katılın.

İlginizi Çekebilir

Porselen şeffaf diş teli tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler

Porselen diş telleri, geleneksel tellerin aksine cama benzeyen birleşik bir maddeden yapıldığı için tedavi süresince varlıklarını hissettirmezler. Porselen diş telleri, leke tutmamaları açısından da avantajlıdır. Metal diş tellerine göre daha hassas oldukları için bakımlarının özenle yapılması gerekir. Ağız ve...

Yosun tozunun cilde faydaları nelerdir, yosun maskesi nasıl yapılır?

Bilimsel çevrelerce son yıllarda keşfedilen en şifalı bitkilerden biri olarak kabul edilen Spirulina yosun türüdür. İçeriğindeki besin miktarının çok çeşitli olması ve protein, vitamin, mineral açısından zengin olması, üretimini ve tüketimini sürekli artırmaktadır. Spirulinanın bu kadar faydalı bir bitki olmasının nedeni...

Bıttım sabununun faydaları nelerdir, bıttım neye iyi gelir?

Doğal ürünler kategorisinde yan etkisi bulunmayan ve birçok cilt hastalığına iyi gelen sabunlardan birisi bıttımdır. Bıttım sabunu, Siirt ilinde yetişen bıttım ve menengiç ağacının yapraklarından elde ediliyor. Kendisine has hoş kokusu olan bıttım sabunu genel olarak her cilt tipine uygundur.  Bıttım sabunu...

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.