0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Free shipping on any purchase of 75$ or more!

iletisim@neler.com

+55 123 548 987

0.00₺

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Ahududunun faydaları nelerdir, ahududu neye iyi gelir?

Bazı yörelerde frambuaz olarak da adlandırılan ahududu, gül ailesinden gelmektedir. Yaz aylarından başlayıp sonbahara kadar meyve veren ahududu ağacı, ormanlık alanda çalılık olarak yetişir. Çok güçlü bir antioksidan olan ahududu özellikle ruhsal hastalıkların doğal tedavi süreçlerinde tüketilmesi tavsiye edilir. Peki ahududunun faydaları nelerdir?

Daha Fazla Makale

Ayşe ÖZALKAN
Saf çocukluk halinizden geriye yüzünüzde ‘memur gülüşü’, dudaklarınızda ‘gammaz öpüşü’ kalır. Öptüğünüz yer kirlenir, güldüğünüz zaman herkes incinir. - Selahattin Demirtaş

Doğanın şekeri olarak bilinen ahududu, insanlar tarafından binlerce yıldır tüketilmektedir. Ahududu, kırmızı ve siyah çeşitlerden mor, sarı veya altın renklerine kadar değişebilir. Her bir renkli meyvesinin eşsiz bir vitamin, mineral ve antioksidan bileşimi vardır. Ahududu tüketimi, obezite, diyabet, kalp hastalığı ve genel ölüm riskini azaltıyor. Peki, Ahududunun faydaları nelerdir?

Ahududunun besin değerleri nelerdir?

100 gram ahududunun besin değerleri aşağıdaki gibidir:

Su: 85,75 g
Enerji: 52 kcal
Protein: 1.2 g
Toplam lipit (yağ): 0.65 g
Karbonhidrat, fark olarak: 11.94 g
Lif: 6.5 g
Toplam şeker: 4.42 g
Kalsiyum: 25 mg
Demir: 0,69 mg
Magnezyum: 22mg
Fosfor: 29 mg
Potasyum: 151 mg
Sodyum: 1 mg
Çinko: 0.42 mg
C vitamini, toplam askorbik asit : 26.2 mg
Tiamin: 0.03 mg
Riboflavin: 0.04 mg
Niasin: 0.6 mg
B-6 Vitamini : 0,06 mg
Folat, DFE: 21 µg
B-12 Vitamini: 0 µg
A Vitamini, RAE: 2 µg
A Vitamini, İÜ : 33İÜ
E Vitamini (alfa-tokoferol): 0.87 mg
D Vitamini (D2 + D3): 0 µg
D vitamini: 0 IU
K Vitamini (filokinon): 7.8 µg
Yağ asitleri, toplam doymuş: 0.02 g
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0,06 g
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0,38g
Yağ asitleri, toplam trans: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Kafein: 0 mg

Ahududunun faydaları nelerdir?

Ahududunun faydaları nelerdir?
Ahududunun besin değerleri nelerdir?
  • Eski bir tarihi olan ahududu alternatif tıpta sıkça kullanılırdı. Güçlü bir antioksidan olduğundan vücuttaki serbest radikalleri temizlemede oldukça etkilidir. Asya ve Avrupa ülkelerindeki kadınların bazılarının güzellik sırrı olarak bilinir. Düzenli tüketildiğinde cildin ve vücut organlarının ihtiyacı olan kolajeni karşılar. Kolajen yaşlanmayı geciktirerek vücudun fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
  • Kadınların sıklıkla yaşadığı düzensiz adet zamanları ve adet öncesi sendromlar, stres yorgunluk ve sinirlilik gibi ruhsal bunalımlara neden olur. Uzmanlar özellikle adet öncesi bu durumları yaşayan kadınların ahududu tüketerek bu riskin azaltılabileceğini vurguluyor. Ayrıca ahududu rahim duvarını güçlendirerek adet döneminde oluşan enfeksiyon sümüklü iltihabı atar. 
  • Güçlü bir tonik etkisi olan ahududu bağışıklık sistemine yerleşmeye meyilli bakteri ve virüsleri vücuttan atarak hastalıklara karşı daha güçlü bir yapı oluşturur. Bu tonik etkisi aynı zamanda yemek borusu, mide ve bağırsakları da derinlemesine temizler. Bağırsak florasını düzenler. Sindirim problemlerinin yaşanma riskini azaltır. Metabolizmanın daha sağlık işlemesini sağlar.
  • Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan ahududu, saç ve tırnak içinde fayda sağlar. Köksel güçlendirme sağlayan ahududu, tırnak kırılması, saç dökülmesi ve kepeklenmesi gibi sağlık sorunlarının önüne geçer. Uzmanlar taze tüketilmesi durumunda bu faydaları hemen sağlayacağını belirtiyor. 
  • Sinir hücrelerini sakinleştirerek beyin ve diğer organlar arası iletimi daha sağlıklı yapılmasını sağlar. Aynı zamanda beyinin hafızasını güçlendirir. Konsantre gücünü artırarak bilgi alma işlemini hızlandırır. Ayrıca bazı araştırmalarda refleks özellikleri kazandırma ve güçlendirmede etkili olduğu ortaya çıkarılmıştır. 

Ahududu suyu neye iyi gelir?

Ahududu suyu
Ahududu suyu

Bir avuç ahududu meyve sıkacağından geçirilerek bir büyük bardağa alınarak ahududu suyu elde edilir. Bunun yanı sıra bir avuç kurutulmuş ahududuyu iki bardak su ile bir cezvede kaynatın. Süzüp tüketebilirsiniz.

  • Yüksek tansiyonu düşürür. Kan basıncını dengeler.
  • Kanda biriken enfeksiyonu temizler.
  • Bağırsakları çalıştırarak hem ishali hem kabızlığı önler.
  • Vücudun ısı dengesini ayarlayarak yükselen ateşi düşürür.
  • Böbrek ve mesanedeki ateş ve kumu düşürmede etkilidir.
  • Göz iltihaplanmalarında temizleme toniği olarak kullanılabilir.
  • İltihaptan şişmiş ve hasar görmüş boğazda balgam söktürücü etkisi sayesinde detaylı temizleme sağlar. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son Gönderiler