Baobab Yağının Faydaları

Baobab Yağı Faydaları

Baobab Yağı

Baobab yağı adı duyulmayan yağlardan biridir. Egzama, sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına iyi gelmesi, erken yaşlanmayı engellemesi ve göz altı torbalarını yok etmesi baobab yağı faydaları arasındadır.

Baobab yağı besin maddeleri açısından oldukça zengin bir yağdır. Bazı az bulunan yağ asitlerini, vitaminleri ve omega-3, omega-6 ve omega-9 yağ asitlerini barındırır. Baobab yağının faydaları ayrıca, A, D, E ve K  vitaminleri, dihidrosterculic asit, malcalic asit, araşit asit, linoleik asit, oleik asit, palmatik asit, stearik asit barındırması açısından da kendini göstermektedir.

Özellikle cilt bakımı konusunda bir uzman sayılabilecek bu yağ ile tanışınca hemen herkese bu mucizeden bahsetmek isteyecek, ışıl ışıl ve sağlıkla dolu cildinizin, saçlarınızın tadını doya doya çıkarabileceksiniz. 

Baobab ağacı Afrika ve Asya’da yetişen bir ağaçtır. Baobab ağacının meyvesi içindeki tohumların yağı çıkarılarak baobab yağı elde edilir. Ağacın farklı türleri bulunmaktadır. Yüksek ve geniş bir ağaç türüdür.

Baobab Ağacı
Baobab Ağacı

Baobab yağı ekonomik bir yağ değil. Bu nedenle almaya karar verirseniz onu mutlaka güvenilir yerlerden almalı, sahte ürünlerle kanmayınız. Kendisine güvendiğiniz aktarlardan temin edebilir ya da güvenilir, bilinir online alışveriş ve kozmetik siteleri üzerinden satın alabilirsiniz. %100 baobab yağı olmasına ve soğuk pres yöntemi ile elde edilmesine dikkat edilmelidir.

Boabab Yağı Faydaları

  • Baobab yağı kuru ciltleri nemlendirmede üzerine tanımıyor.
  • Güneş nedeniyle ciltte oluşan yanıkların hem acısını dindiriyor hem de yanıkların kısa sürede geçmesine destek oluyor.
  • Cildin elastikiyetini artırarak erken yaşlanma belirtilerini yok edebiliyor.
  • Baobab yağı cildi uzun süreli nemlendirebildiğinden düzenli olarak kullanıldığında cilde uzun süreli bir ışıltı ve parlaklık sağlıyor.
  • Güçlü antioksidan özelliği gösterdiğinden sivilce ve yaralardan kalan izleri yok etmede yardımcı oluyor.
  • Egzama ve sedef gibi birçok cilt sorununun da daha kolay bir şekilde aşılmasına destek oluyor.
  • Saç sağlığı üzerinde de önemli bir yere sahip olan baobab yağı, saç derisinin beslenmesini sağlıyor.
  • Saç derisinde oluşan cilt problemlerini aşmaya yardımcı olurken saç köklerini de güçlendirerek saçların sağlıkla uzamasına destek oluyor.
  • Saç derisinin pul pul dökülmesinin önüne geçiyor.
  • Aynı zamanda baobab yağı tüm bu etkileri sayesin de birçok krem ve losyonun içeriğinde de kullanılıyor.

Göz altı ve çevresine faydaları

Göz altı torbalarının oluşmasında birçok sebep olabilir. Genetik faktörler, stres, uykusuzluk, gece geç saatlere kadar çalışmak gibi durumlar göz çevresinde kurumaya, göz altı torbalarının oluşmasına neden olabilir.

Göz altı torbaları için; bir kasenin içine 6 tatlı kaşığı baobab yağı, 1 çay kaşığı bal mumu, 5 damla havuç yağı ve 5 damla sardunya yağı eklenir. İyice karıştırılarak krem kıvamına getirilir.

Hazırlanan krem cam bir kavanozun içinde ağzı kapalı olarak serin bir yerde saklanır. Günde 2 kere göz çevresi için kullanılabilir.

Boabab yağı nasıl kullanılır?

Boabab yağı nasıl kullanılır?
Baobab Yağı Nasıl Kullanılır

Saç Bakım: Eğer saçlarınız kuru ve mat ise baobab yağının inanılmaz yağ tedavisi özelliklerini saçları canlandırmak için kullanabilirsiniz. Metal bir kaba birer yemek kaşığı baobab yağı ve jojoba yağını koyun ve üzerine 10 damla lavanta yağı ekleyin. Bu kabı kaynayan suyun üzerine bırakarak yağların bir güzel karışmasını sağlayın.

Kaptaki yağlar ısındıktan sonra bu yağı saçlarınıza kökten uca masaj yaparak uygulayın. Daha sonra sıcak ve ıslak bir havlu kullanarak başınızın etrafını sarın ve havlu soğuyana kadar bekletin ve saçınızı durulayın. Banyodan çıktıktan sonra karışımdan bir miktar avuç içinize dökün ve parmaklarınızla nemlendirmeyi artırmak için saçınıza uygulayın. (saç derisine değil). Ayrıca baobab yağı günlük kullanılan saç şekillendiricisine de eklenerek nemlendirme etkisi artırılabilir.

Cilt Bakım: Cildinizdeki kırışıklıklardan şikayetçiyseniz çok az bir miktar baobab yağı alıp parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak gerekli bölgelere sürün. Örneğin yüz bölgesi için toplamda 2-3 damla kadar baobab yağı kullanmanız yeterli olacaktır.

Öneri: Baobab yağını katı Hindistan cevizi yağıyla karıştırarak da cildiniz için değerlendirebilirsiniz. Tıpkı Hint yağı ile olduğu gibi 1 yemek kaşığı katı Hindistan cevizi yağının içine 1,5 çay kaşığı baobab yağı eklemeniz yeterli olacaktır.

Boabab yağının zararları

Baobab yağının bugüne kadar ciddi bir yan etkisine rastlanmamıştır. Ancak eğer herhangi bir alerjiniz varsa ve yeni karşılaştığınız malzeme, ürün ya da durumlarda alerjik reaksiyonlar gösterme ihtimaliniz yüksekse elbette her ürün gibi baobab yağını da kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın, onun önerileri dışında hiçbir ürünü tedavi amaçlı olarak kullanmayınız.

Kaynak

Yorum Gönder